Categorieën

Service

Met vijf besmettingen is het Coronabeeld: stabilisatie

Met vijf besmettingen is het Coronabeeld: stabilisatie
Gezond

Met vijf besmettingen is het Coronabeeld: stabilisatie

  • Redactie
  • 05-09-2020
  • Gezond
Met vijf besmettingen is het Coronabeeld: stabilisatie

SCHIEDAM – Vijf nieuwe Coronabesmettingen meldt het RIVM vandaag in Schiedam. Gisteren kwamen er vier nieuwe infecties bij. Daarmee lijkt het aantal besmettingen in de stad op een tamelijk constant niveau.

In de afgelopen zeven dagen zijn er 36 Schiedammers positief getest op Corona. Dat waren er flink meer dan in de voorgaande zeven dagen, toen er 21 besmettingen bijkwamen. De week daarvoor waren dat er ook 36, de week daarvoor (8 tot 15 augustus) 63.

Uitgedrukt per 100.000 inwoners kwamen er afgelopen week 46 mensen met Corona bij in Schiedam. Dat is meer dan in de hectische tijden eind maart, begin april, toen de crisis in volle hevigheid losbarstte. Zo was het weekcijfer per honderdduizend op 1 april 32. Een maand later, op 1 mei, waren er in de voorgaande week 25 Schiedammers per honderdduizend besmet. Op 1 juni was dat cijfer slechts 4, op 1 juli 18 ,op 1 augustus 19. Daarbij is het goed op te merken dat in de afgelopen tijd veel meer Schiedammers zijn getest dan kort na de Corona-uitbraak.

Een vergelijkbaar beeld van stabiliserende besmettingsaantallen, met nog het meest een lichte tendens naar boven, is in heel Nederland te zien. Het RIVM meldt vandaag 654 nieuwe besmettingen, gisteren waren het er 744, eergisteren 601. In de afgelopen zeven dagen werden er 4230 personen positief getest op het Coronavirus, 695 meer dan een week eerder.

Montfoort is nog altijd de gemeente in Nederland met relatief de meeste Coronabesmettingen (101 op 100.000). Verder valt op dat onder de grote steden, Den Haag Amsterdam en Rotterdam voorbij is in het aantal besmettingen: 81/100.00 voor de hofstad, 78/100.000 voor de hoofdstad en 65/100.000 voor de havenstad. Daartussen nog Delft, met een cijfer 76, en verschillende gemeenten in het Gooi, zoals Eemnes, Blaricum en Huizen.

Verder moesten er vandaag vier sterfgevallen gemeld worden van mensen die het virus hadden opgelopen. Vijf mensen zijn opgenomen in het ziekenhuis. Daaronder (opnames en sterfgevallen) geen Schiedammers.