Meer leerlingen De Vlinder besmet

22-02-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Meer leerlingen van De Vlinder zijn besmet met Corona. Dat blijkt uit de testuitslagen. 

Zaterdag werden de leerlingen uit de groepen 8 a en b getest; dit was naar de inschatting van de GGD de vijfde dag na hun besmetting. Afgelopen maandag was een kind waarvan vorige week kwam vast te staan dat deze de infectie heeft opgelopen, nog op school.

Uit de eerste uitslagen van de afgelegde tests blijkt dat tot nu toe zeven kinderen uit groep 8a en vier kinderen uit groep 8b positief zijn. "Opvallend', zo meldt de schoolleiding, is dat deze vier kinderen in de klas ver uit elkaar zitten. De onderwijzeres test negatief.

Vrijdag ging de schoolleiding nog uit van acht besmettingen.

De school is dicht, want het is voorjaarsvakantie. De kinderen worden geacht thuis een quarantaine aan te houden. De kinderen uit groep 8a die zaterdag negatief testten kunnen stoppen met hun isolement, aldus de school. Voor de kinderen van 8b ligt dat anders: "De laatste besmettingsdag voor leerlingen in 8b lijkt nu donderdag, dit betekent dat de quarantaine voor 8b wordt verlengd tot dinsdag. Vanaf dat moment moet er opnieuw worden getest", aldus de leiding van De Vlinder gisteren in een schrijven aan de ouders.Gerelateerd