Medipoint met zorghulpmiddelen naar Schiedam

31-07-2015 Gezond Ted Konings

SCHIEDAM - Schiedam krijgt op korte termijn een vestiging van Medipoint. Daar kunnen klanten terecht met hun vragen over zorghulpmiddelen en vergoedingen in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

Medipoint is de nieuwe naam van Harting-Bank, leverancier van Wmo-hulpmiddelen. Medipoint/Harting Bank won de openbare aanbesteding die ROG Plus onlangs uitschreef. ROG Plus verzorgt namens de Waterweggemeenten de Wmo-taken.

Voorbeelden van zaken waarmee de inwoners van het Waterweggebied bij ROG Plus (kantoorhoudend in Maassluis) terecht kunnen, is hulp bij zelfstandig blijven wonen, bij het geven van een zinvolle invulling aan de dag, bij het plannen en organiseren van het dagelijks leven, waaronder ook de persoonlijke verzorging, het schoonhouden van het huis, het onderhouden van sociale contacten en het betalen van medische kosten bij een laag inkomen.

Medipoint levert en onderhoudt dus de Wmo-hulpmiddelen die ROG Plus verschaft. Het bedrijf opent met ingang van komende maand al vestigingen in Vlaardingen (Fransenstraat 12a) en Maassluis (Veerstraat 13). Volgens Ilse de Jonge, manager Communicatie en Klantondersteuning van ROG Plus, komt daar 'op korte termijn' ook een vestiging in Schiedam bij.

ROG Plus schreef een openbare aanbesteding uit nadat Harting-Bank vier jaar lang de Wmo-hulpmiddelen voor het Waterweggebied verschafte. Europese regels schrijven zo'n aanbesteding voor. De nieuwe contractuele afspraken zijn voor 34 maanden aangegaan, met twee keer een optie om het contract met een jaar te verlengen.

Volgens De Jonge is ROG Plus tevreden dat Harting-Bank/Medipoint als beste uit de aanbesteding kwam. “Dit betekent voor de klanten dat de vertrouwde service door de bekende medewerkers behouden blijft.” De dienstverlening bestaat uit een 24-uurs service, tot dusver vanuit Maasdijk.

In 2014 verstrekte Harting-Bank in opdracht van ROG Plus in de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam in totaal 486 scootmobielen, 63 elektrische rolstoelen, 564 handbewogen rolstoelen, veertig fietsvoorzieningen (fietsaanpassingen) en 125 losse woonvoorzieningen (zoals aangepaste douchestoelen en tilliften).

Gerelateerd