Marnix vergroot capaciteit voor Coronapatiënten

16-10-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Marnix Revalidatiecentrum voor Ouderen in Vlaardingen breidt het aantal plekken voor Coronapatiënten uit naar zeventig. Een vergroting van de capaciteit van achttien naar ruim vijftig plekken is al gerealiseerd en een verdere uitbreiding volgt.

Argos Zorggroep, eigenaar van Marnix heeft hiertoe besloten omdat het aantal Coronabesmettingen in de regio stijgt en de vraag naar zorg voor mensen met het Coronavirus snel toeneemt.

De afgelopen maanden hebben de behandelaars en verzorgers in de Marnix veel ervaring opgedaan in de zorg voor mensen met het Coronavirus, aldus Argos. "Marnix is bovendien uitgerust met alles wat nodig is om Coronapatiënten comfortabel te laten verblijven."

In Marnix worden Coronapatiënten opgevangen vanuit de eigen huizen van Argos Zorggroep, maar ook vanuit andere zorginstellingen en ziekenhuizen. "Deze extra capaciteit is mogelijk omdat ziekenhuizen hun niet-noodzakelijke operatiecapaciteit hebben afgeschaald", aldus Argos. Zodoende komen er ook mensen na een operatie voor hun revalidatie naar Marnix.

In Marnix verblijven wel nog steeds revalidatiepatiënten die niet besmet zijn met het Coronavirus. "Dit kan op een veilige manier, omdat de zorg voor mensen met het Coronavirus volledig is afgescheiden van de zorg voor mensen die niet besmet zijn." Ook werkt Marnix met volledig gescheiden teams van medewerkers. 

Zie ook dit artikel.Gerelateerd