Mantelzorgers groots onthaald in Vue Bioscoop

07-11-2019 Gezond Advertentie

VLAARDINGEN – Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg maar bij welzijnsorganisatie Minters is er deze week, van zondag 3 november tot en met zaterdag 9 november, nog eens extra aandacht voor mantelzorgers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De hele week vinden er activiteiten bij diverse organisaties plaats. Zo vierde Minters de landelijke Dag van de Mantelzorg vandaag met een feestelijke bijeenkomst en een filmmiddag- of avond in de Vue Bioscoop aan het Veerplein in Vlaardingen.

Voor iedereen die intensief en langdurig voor iemand zorgt en die woont in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam was er een groots welkom met muziek, een kop koffie, een glaasje fris of prosecco en meer. Vanmiddag kwamen al enige honderden mensen naar de bioscoop en ook vanavond worden minstens zo veel mantelzorgers ontvangen.

De Vlaardingse wethouder Jacky Silos verwelkomde die eerste grote groep, ook om de mensen te bedanken voor hun inzet en ze een hart onder de riem te steken. Een aantal van die mantelzorgers was trouwens met degenen voor wie ze zorgen. Dit werd op schitterende wijze vastgelegd door fotografe Angelique van Woerkom. Die foto’s vormen vanaf vandaag een tentoonstelling in de foyer van Vue Vlaardingen. Die werd vanmiddag officieel geopend door wethouder Silos, daarbij vergezeld door bestuurder Franc. Bongaerts van Minters, en de fotografe zelf.

Mantelzorgers genoten deze middag- en avond van een gratis film, waarbij er uit een tweetal ‘titels’ gekozen kon worden. Dat alles vergezeld van allerlei hapjes, drankjes en een borrel na afloop, waarbij de medewerkers van Minters en Vue Vlaardingen zich van hun meest gastvrije kant lieten zien. Een onthaal dat op positieve bijval van alle mantelzorgers mocht rekenen!

Bekijk de foto'sGerelateerd