Makkelijker bewegen met een voorbeeld | Schiedam24

Makkelijker bewegen met een voorbeeld

01-03-2018 Gezond Redactie

SCHIEDAM – Schiedamse ouderen in beweging krijgen. Dat is het uitgangspunt van Schiedam Beweegt, een nieuw programma van Stadsomroep Schiedam in samenwerking met Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen.

Het programma biedt Schiedammers hulp om te bewegen, eenvoudigweg door het voor te doen. Met een schuin oog is daarbij gekeken naar de 'ochtendgymnastiek' die door Olga Commandeur op de nationale tv wordt verzorgd.

Een vaste groep Schiedamse dames beweegt met een instructrice van de ballet- en dansstudio 'voor'; de kijkers thuis kunnen de oefeningen nadoen.

Het programma bestaat verder uit gesprekjes met de deelnemers aan de oefeningen; zij vertellen over hun leven aan de hand van thema's als eenzaamheid, dementie of zorg voor een partner.

Door het optreden van Schiedamse instructrices en gymnasten krijgt het programma een herkenbaar Schiedams karakter, wat de drempel om mee te doen kan slechten, aldus de initiatiefnemers.

Schiedam Beweegt wordt iedere donderdag om tien uur voor het eerst uitgezonden op Look TV. Via You Tube is het programma op ieder gewenst tijdstip terug te kijken.

Gerelateerd
Reacties