Lopen voor het Babyhuis

04-08-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het Babyhuis organiseert een 'virtuele run' bij gelegenheid van de opening van het derde Babyhuis in Leiden. Daarmee wil het Babyhuis geld inzamelen voor zijn functioneren.

Het Babyhuis in de Willem de Zwijgerlaan werd vorig jaar geopend. Het biedt opvang aan baby’s, voor wie moeders tijdelijk extra ondersteuning nodig hebben bij de zorg voor hun baby. Aan de opening ging het hardloopevenement ‘42kinaday’ vooraf, dat ruim € 43.000,- opleverde.

Graag had het Babyhuis dat dit jaar herhaald. Maar in Coronatijd koos de opvang ervoor 'op de virtuele tour' te gaan. Tot 10 september kunnen deelnemers op een tijdstip dat hun schikt een zelfgekozen route en afstand lopen. Liefst hardlopend, maar lukt dat niet, dan wandelend, 'fietsend, paardrijdend, skeelerend'. "Er is geen tijdslimiet of minimale afstand, maar wees creatief! Daag jezelf een beetje uit!"

De verdiensten voor het Babyhuis komen uit het inschrijfgeld van € 14,50, waarvan minimaal elf euro direct ten goede komt aan de baby- en moederopvang. Voor dat geld ontvangen de deelnemers een digitaal startnummer, een Babyhuismedaille en een lot om kans te maken op prijzen. 

Voor volgend jaar belooft de organisatie weer een 'real life' loop. 

Op donderdag 10 september wordt het Babyhuis in Leiden geopend.


Gerelateerd