Leerafdeling bij Frankeland

01-09-2020 Gezond Redactie

Zadkine, Frankeland en leerlingen blij met nieuw initiatief; foto: Zadkine


SCHIEDAM - Frankeland opent een speciale leerafdeling. Vanaf deze week kunnen stagiaires van de zorgopleidingen van Zadkine daar terecht.

Zadkine en de Frankelandgroep tekenden een samenwerkingsovereenkomst over de plaatsing. Aanleiding voor de samenwerking is het structurele tekort aan stageplaatsen voor leerlingen van de zorgopleidingen in de regio Rijnmond. "Terwijl het voor zorgstudenten cruciaal is om ervaring op te doen in de praktijk", aldus de initiatiefnemers. Het tekort aan stageplaatsen wordt ook nijpend omdat de opleidingen zich in een steeds groter belangstelling mogen verheugen.

Een leerafdeling is een stagevorm waarbij meerdere studenten tegelijk op dezelfde afdeling starten en onder begeleiding van een deskundig team, na enige tijd, de afdeling met elkaar kunnen draaien. De leerling-verpleegkundigen uit het derde en vier jaar krijgen zo de kans om zich voor een langere periode als professional te ontwikkelen en alle facetten van het vak zich eigen te maken, aldus Frankeland en Zadkine.

Op een leerafdeling leren en werken gemiddeld acht studenten. De begeleiding vindt plaats onder verantwoordelijkheid van ervaren zorgmedewerkers en het Leer- en Ontwikkelcentrum van de Frankelandgroep. Een vaste docent van het Zadkine Gezondheid, Welzijn en Sport College verzorgt wekelijks lessen op maat op de leerafdeling. Deze stagevorm binnen Frankeland is mogelijk naast de gebruikelijke zorgstages.Gerelateerd