Ladies boksen 8.800 euro bijeen voor Stichting Passie

06-11-2016 Gezond Redactie

Nouchka Fontijn overhandigde de bokskaarten; foto's: BrainsPhotography

SCHIEDAM - Ladies Circle Schiedam bokste gisteravond 8.800 euro bijeen voor Stichting Passie. Dat gebeurde in een uitverkochte Kroepoekfabriek in Vlaardingen.

De Ladies werden begin september landelijk nieuws nadat zij een fietsendief achterna zaten toen zij klaar waren met hun boksles. De enorme media-aandacht legde de boksende vrouwen geen windeieren. De directeur van de Nederlandse Boksbond bood een dag later spontaan drie keer VIP-kaarten aan voor het boksgala op 22 december aanstaande in Ahoy. De kaarten zijn verkocht op het benefietfeest en niemand minder dan Olympische medaillewinnaar Nouchka Fontijn overhandigde de kaarten aan de gelukkige winnaar.

Maar daar bleef het niet bij. Van Leeuwen Tweewielers uit Schiedam schonk een gouden Gazelle-fiets van de Olympische Spelen, JLT Group doneerde twee gesigneerde Sparta-shirts, verschillende ondernemers uit Schiedam en Vlaardingen gaven mooie loterijprijzen en distilleerderij Nolet richtte speciaal voor dit feest een Ketel 1-bar in waar gasten getrakteerd werden op de lekkerste mixdrankjes van Schiedam.

 Het dak ging eraf met beats van DJ Steffie, DJ Daniël Thomasso en DJ Rose die ook allen belangeloos draaiden. Bij de bekendmaking van de winnaars van de bokskaarten, fiets en Sparta-shirts bedankte Kim Mourik, oprichter van Stichting Passie, alle mensen: "Mijn zoontje Sijmen is nu zeven jaar. Het is een mooi, levendig en blij mannetje, maar hij heeft klassiek autisme met een verstandelijke beperking. Hij functioneert op het niveau van een anderhalf jarige. Zo spreekt Sijmen praktisch niet, is hij niet zindelijk, ziet geen gevaar en volgt geen instructies op." Een grote uitdaging voor zijn opvoeding.

Mourik stuitte op een therapie, ontwikkeld in Amerika in de jaren 50. "Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat indien er met deze therapie vroeg begonnen wordt, met een intensief 1 op 1-traject, bijna vijftig procent van de kinderen door kan stromen naar regulier onderwijs." Deze therapie, de Applied Behavior Analysis (ABA), wordt in Nederland slechts op kleine schaal toegepast. "Daar willen wij met Stichting Passie verandering in brengen. Wij willen meer bekendheid voor deze therapie, bij ouders maar ook bij de zorginstanties en de gemeenten." Door een uitbreiding van het ABA-aanbod in Nederland zouden meer kinderen kunnen profiteren. "Sinds Sijmen deze therapie krijgt, zie ik hem eindelijk vooruit gaan. En toen hij op vijfjarige leeftijd eindelijk voor het eerst mama zei, stond de wereld even stil. Dat gun ik alle ouders". Met dank aan de Ladies Circle Schiedam.


Gerelateerd