La Meis stuurt Roparunners op pad

03-06-2017 Gezond Redactie

Sylvie Meis stuurt de Roparundeelnemers in Hamburg op pad

SCHIEDAM - De eerste teams in de Roparun zijn gestart! Om half twaalf begonnen zowel in Hamburg als in Parijs de eerste teams aan hun tocht naar Rotterdam.

In Hamburg werden ze 'weggeschoten' door een bekende inwoonster van de stad, Sylvie Meis. Zij heeft zelf een ervaring met kanker - en geld bijeenbrengen voor de strijd tegen deze ziekte is het grote doel van de Roparun. Meis is ook beschermvrouwe van DKMS , dat workshops 'Look Good, Feel Better' voor kankerpatiënten organiseert. De Nederlandse Duitse mocht voor DKMS van Roparun een cheque in ontvangst nemen ter waarde van 69.000 euro.

Het eerste team dat dit jaar van start ging is het team ‘Running Blind’. Dit team bestaat volledig uit slechtzienden die allen fietsen of lopen samen met een buddy. Ook zijn er drie begeleiders (fysiotherapeuten) die slechtziend zijn. 

Voor de 321 staan er vier te boek als Schiedamse teams: team Familie Aad de Vette (team 94), Team Argos Zorggroep (team 34) en Run4U (team 183) mee. Ook het Roparunteam Zonder Naam (RTZN, 238) heeft als standplaats Schiedam. En natuurlijk zijn er ook Schiedammers actief in andere teams, zoals in het Sparta Supporters Running Team, de 'Fighters Against Cancer', de teams van Nationale Nederlanden en ABN Amro en teams als dat van Unilever, het Maasstad Ziekenhuis, Ambulanceteam Rotterdam-Rijnmond, team 268 en team Gers!

Het team dat tot dusver het meeste sponsorgeld bijeen wist te brengen is dat van het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. Dat team alleen al is goed voor 45.155 hard euro's voor de kankerbestrijding.

Stadsomroep Schiedam brengt de hele dag en ook morgen en overmorgen beelden van de Roparun. De teams worden op Tweede Pinksterdag op de Coolsingel binnengehaald.Gerelateerd