Kwartfinale Cruijff Courts 6 vs 6 in Nieuwland

30-04-2016 Gezond Redactie

SCHIEDAM - De winnende stadsteams van Schiedam, Rijswijk, Den Haag en Maassluis spelen op 6 mei de kwartfinales van hét jaarlijkse voetbalkampioenschap op Cruijff Courts 6 versus 6 op het kunstgrasveld aan de Parkweg. Voor de winnaars wachten eind mei de halve finales in Ridderkerk en wie weet de landelijke finales. Uiteindelijk draait het om de titel ‘Cruijff Courts Kampioen van Nederland’. En wie met die titel aan de haal gaat, kan zelfs strijden voor deelname aan het WK. 

Het internationale Cruijff Courts-kampioenschap vindt plaats in tien verschillende landen. De teams bestaan uit jongens en meisjes tussen de tien en twaalf jaar. Inmiddels hebben er al meer dan honderdduizend kinderen deelgenomen aan dit kampioenschap. 

Het draait bij een kampioenschap om winnen, maar op de Cruijff Courts draait het nog veel meer om respect. Om dit te onderstrepen ondertekenen alle deelnemers voor de start van de wedstrijden de ‘respectvlag’. Daarmee beloven ze elkaar zowel op als naast het veld met respect te behandelen. 'Heb respect voor de ander' is een van de veertien 'Regels van Johan Cruijff'.

Een kampioenschap dat de naam Cruijff draagt, kan niet gehouden worden zonder stil te staan bij het overlijden van voetbalicoon Johan Cruijff op 24 maart. De organisatoren zullen hier dan ook op gepaste wijze aandacht aan schenken.

Naast de kwartfinales is er volgende week nog meer te beleven - zoals levend tafelvoetbal en een dribbel-hindernisparcours. De organisatoren van SWS Streetrulez maken er zo een wervelend evenement van voor alle kinderen (en ouders).

De opening van het toernooi is om twaalf uur en wordt verricht door de wethouder. De prijsuitreiking is om ongeveer kwart voor vier.