Kraanwater in Vlaardingen weer oké

13-11-2017 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Kraanwater valt weer te drinken in Vlaardingen. Zonder te koken. Dit laat waterbedrijf Evides weten.

Metingen tonen aan dat de E. coli-bacterie niet meer aanwezig is in het kraanwater en dat de chloordosering die het waterbedrijf er afgelopen week aan heeft toegevoegd, dus heeft gewerkt. De chloorsmaak en -geur verdwijnen volgens Evides nog verder in de loop van deze week.

Alleen bij de hockeyclub Pollux, bij Deltasport en bij Sportclub Victoria '04 geldt nog een kookadvies. Deze sportverenigingen liggen aan een andere leiding dan de rest van Vlaardingen. De sportclubs zijn hierover geïnformeerd.

Er zijn aanwijzingen dat het is misgegaan bij werkzaamheden aan een grote toevoerleiding naar Vlaardingen. Deze leiding is inmiddels buiten gebruik genomen en is afgesloten en volledig volgezet met chloor. Op dit moment krijgt Vlaardingen via een andere leiding haar drinkwater.

Evides: "Wij beseffen ons goed dat deze situatie erg vervelend is geweest voor de inwoners van Vlaardingen. Onze excuses voor het ongemak. Wij danken u voor uw begrip."

Een woordvoerder van Evides liet weten dat er mogelijk compensatie wordt verleend voor het ongemak veroorzaakt door de E. coli-bacterie in het Vlaardingse kraanwater.Gerelateerd