Categorieën

Service

Kraambezoek op de Adrianushoeve

Kraambezoek op de Adrianushoeve
Uit

Kraambezoek op de Adrianushoeve

  • Redactie
  • 03-04-2017
  • Uit
Kraambezoek op de Adrianushoeve

Foto's: Schaapskudde Vockestaert

SCHIEDAM - Kraambezoek op Pasen. Schapenboerderij Adrianushoeve aan de Woudweg bruist van jong leven en eind volgende week is het zo ver: de buren en alle vrienden kunnen komen kijken naar het jonge leven.

Eind februari begon de lammertijd op de boerderij. In het land naast de stal dartelen nu de iets grotere lammetjes. Op 17 april, Tweede Paasdag, maakt de kudde Vockestaert zich op voor bezoek. Tussen twaalf en vier kunnen pasgeboren lammetjes geknuffeld en geaaid worden. Op ieder half uur in dat tijdsbestek gaan de herders aan de slag met de schapen en kunnen de bezoekers zien hoe zij met een kudde omgaan. Om vier uur helpen de honden om de schapen naar de wei voor de nacht te brengen. En ook de bezoekers kunnen helpen.

Voor kinderen is er meer te beleven dan de lammetjes: er is een survivalparcours, ze kunnen met een schepnet op slootexpeditie, er liggen kano's om mee te varen - over het eco-aquaduct, en marshmallows boven het kampvuur roosteren kan altijd. Verder is er boerenyoga en er valt te knutselen. Deelname op Tweede Paasdag kost € 2,50. 

Op de Adrianushoeve is er eindelijk een lammerseizoen 'in een optimale omgeving voor dier- en mens'. Het afgelopen najaar waren er nog volop bouwactiviteiten op het erf: achter de boerderij is een huisstal gebouwd in Midden-Delflandstijl en op het huiserf een wagenloods.