Kleine hausse aan Schiedammers met Corona in ziekenhuis

13-09-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Opnieuw meldt het RIVM vandaag de opname van twee Schiedammers in het ziekenhuis omdat behandeling daar nodig is om de gevolgens van een Corona-infectie de baas te worden.

Ook zaterdag, vrijdag, donderdag en woensdag werd de opname van een Schiedamse Coronapatiënt in het ziekenhuis gemeld. Afgelopen maandag ging het ook om de opname van twee mensen. Dat betekent dat in dik een week tijd acht Schiedammers voor behandeling van hun Coronaklachten naar het hospitaal moesten. De laatste keer dat Schiedammers in vergelijkbare maten moesten terugvallen op het ziekenhuis om Corona de baas te worden was begin mei, toen tussen 2 en 9 mei negen mensen met het virus naar het ziekenhuis gingen.

Waarom zo veel mensen niet langer op eigen kracht thuis hun besmetting te boven kunnen komen is vooralsnog onduidelijk. Het aantal besmettingen licht van 148 Schiedammers in de afgelopen zeven dagen op een relatief hoog niveau, maar een week geleden waren er 140 besmettingen en de week daarvoor 118 en de laatste volle week van augustus 105. In die weken werden er nooit meer dan drie mensen in zeven dagen opgenomen in het ziekenhuis, tussen 12 augustus en 23 augustus was er geen enkele opname nodig.

Opmerkelijk ook het verschil met 'de buren': sinds 1 augustus werden er zes Vlaardingers in het ziekenhuis tegen Corona behandeld, en één inwoner van Maassluis. In Rotterdam gaat het om 89 mensen. Dat zijn er relatief nog meer dan in Schiedam, want de Maasstad kent precies acht keer zo veel inwoners dan Schiedam.

Vandaag meldt het RIVM zestien nieuwe besmettingen in de stad, gisteren 23.

Ondertussen stellen Haagse ingewijden dat de regering morgen een verdere versoepeling van de Coronamaatregelen bekend zal maken. Zo zal naar verwachting de anderhalvemeternorm niet langer worden voorgeschreven.Gerelateerd