Irado stimuleert opruimen vuurwerkafval

12-12-2016 Gezond Redactie

Foto's: Irado

SCHIEDAM - Samen het afval van het vuurwerk opruimen op Nieuwjaarsdag. Daartoe nodigen Irado en de gemeente de Schiedammers uit. Als stimulans belonen zij iedere volle zak afval met een euro.

"Veeg op 1 januari om twaalf uur de straat voor de deur schoon!" Dat is de oproep van de landelijke actie Nieuwjaarsvegen, waar Schiedam zich bij aansluit.

Irado zal op 2 en 3 januari in Schiedam verschillende inleverpunten inrichten. Inleveren van zakken met vuurwerkafval op deze plekken zorgt voor een schonere en ook veiliger stad. Volgens Irado is samen opruimen 'nog gezellig ook'. "Houd het wel veilig door de vuurwerkresten eerst nat te maken", aldus Irado.

Inwoners die hun Nieuwjaarsveegactie aanmelden op 'supportervanschoon.nl' krijgen gratis een Nieuwsjaarveegpakket, inclusief vuurwerkafvalzak en handschoenen thuis gestuurd. Vuilniszakken of vuurwerkzakken worden uitgedeeld tijdens de Schiedamse weekmarkt op 23 december. De volle vuurwerkzakken kunnen op de tweede en derde dag van het nieuwe jaar tussen acht en half vier worden ingeleverd bij de acht inzamelpunten van Irado: bij de Westerhavenbrug, Aleidastraat/hoek Vlaardingerdijk, Koemarkt, Nolenslaan/Lieftinckplein, Geuzenplein, de parkeerplaats bij Krona, op de Peter van Anrooylaan bij OBS Loep en het Bachplein. Ook kerstbomen kunnen daar worden ingeleverd.
Gerelateerd