Innovatieprojecten in stroomversnelling door Corona

26-08-2021 Gezond Redactie

Marjolein Tasche, voorzitter Raad van Bestuur, noemt 2020 een ‘bijzonder jaar’ voor het ziekenhuis; foto still jaarverslag Franciscus Gasthuis & Vlietland


SCHIEDAM - Door Corona kwamen innovatieprojecten van het Franciscus Gasthuis & Vlietland in een stroomversnelling. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Marjolein Tasche, voorzitter Raad van Bestuur van het ziekenhuis, noemt 2020 een ‘bijzonder jaar’ voor het Franciscus Gasthuis & Vlietland. “Ik kijk met een trots gevoel terug op 2020. Ons motto ‘samen sterk’ is goed tot zijn recht gekomen. Ongekend wat alle collega’s samen gepresteerd hebben. Iedereen vanuit zijn of haar expertise droeg direct of indirect bij aan de zorg voor Coronapatiënten. Op 11 maart werd in Franciscus de eerste Coronapatiënt opgenomen en daarna volgden er duizenden. Het was al snel duidelijk dat dit maanden door zou gaan en toen wisten we nog niet eens dat het tot ver in 2021 zou duren. In nauwe samenwerking met allerlei partijen hebben we de zorg verleend.”

Zorg verlenen op afstand werd heel snel geïntroduceerd in het ziekenhuis, zegt Tasche. “ Door de komst van Corona kwamen innovatieprojecten, waar we al wel aan werkten, in een stroomversnelling. Zorg op afstand werd noodzaak en dus werkten we hard aan het mogelijk maken van digitale consulten en telemonitoring. Uiteraard blijven we werken aan het verder digitaliseren van onze zorg.’Digitaal als het kan, in het ziekenhuis als het moet’, staat hierbij voorop.”


Gerelateerd