Inenten nog zeker drie weken niet in Groenoordhal

24-02-2021 Gezond Redactie

De Groenoordhal is al geruime tijd klaar voor gebruikt als prikpost; foto: Jan Schrijver


SCHIEDAM - In de Groenoordhal wordt in ieder geval niet voor 18 maart gevaccineerd tegen Corona.

Dat blijkt uit de planning van de GGD Rotterdam-Rijnmond voor het openen van nieuwe 'priklocaties'.
 
Maarten Tanis, projectmanager Vaccinatie voor de regio Rijnmond liet vorige week tijdens een interview op Radio Rijnmond weten dat de GGD 'de komende maand' nog drie locaties om in te enten opent. "Daarna zal het sneller gaan", voegde hij daar aan toe. Zie dit artikel.

Een woordvoerster van de GGD bevestigt dat 'Schiedam' niet bij de drie te openen vaccinatielocaties zit. Zij stelt dat er vanaf 1 maart geprikt gaat worden op Goeree-Overflakkee, dat op 11 maart de prikpost in het Van Nellegebouw in Rotterdam zijn deuren opent en dat op 18 maart mensen voor het eerst in Capelle aan den IJssel  terechtkunnen voor een inenting.

Gevraagd naar de overwegingen die schuilgaan achter keus voor de genoemde locaties stelt de woordvoerster dat vooral wordt gekeken naar 'een goede spreiding in de regio'.

In Schiedam is sporthal Groenoord in gereedheid gebracht voor het inenten van duizenden Schiedammers en eventueel mensen van elders. Sinds begin deze maand is de locaties klaar voor gebruik. Zie hier.

In de stad is er de nodige ergernis dat mensen zonder vervoersmogelijkheden gedwongen worden zich voor hun vaccinatie naar het vliegveld in Rotterdam te begeven. Zie hier. De afgelopen tijd gebeurde het inenten namens de GGD Rotterdam-Rijnmond in een post op het vliegveld van Rotterdam. Vanaf 12 februari wordt er ook gevaccineerd in Spijkenisse. Het ontbreken van meer doses vaccin is volgens de GGD de belangrijkste reden om niet meer priklocaties te openen.Gerelateerd