Honderdvijftig Schiedamse klachten bij meldpunt

31-12-2016 Gezond Redactie

SCHIEDAM - De afgelopen uren is het losgebarsten: het knallen en ook de sierlijke vonken aan de lucht. Wachten tot twaalf uur is niet meer zo belangrijk.

In de ochtend en middag leek het behoorlijk rustig in de stad. Nadat de politie de afgelopen dagen enkele jonge mensen, vaak heel jonge mensen had aangehouden die voortijdig met vuurwerk in de weer waren, zijn er vandaag amper meldingen van de kant van de politie of andere autoriteiten.

Bij het meldpunt vuurwerkoverlast (punt nl) zijn in een week tijd tienduizenden meldingen binnengekomen uit het hele land. Ongeveer honderdvijftig klachten kwamen er uit Schiedam, behoorlijk verdeeld over de hele stad.

Opvallend veel klachten gaan volgens initiatiefnemer Groen Links over overlast door ‘supermarktvuurwerk’ dat al sinds begin december in de schappen ligt van onder andere Aldi, Lidl en Action.

Een greep uit de Schiedamse meldingen:

"Niet normaal dat het nu al begint!! wanneer wordt er nu eens wat aan gedaan???"

"Moet gestresst de hond uitlaten, het dier kruipt over de grond van angst."

"In de late avonduren worden wij met grote regelmaat opgeschrikt door een harde doffe dreun, alsof er ergens een bom afgaat. Niet alleen hoogst irritant maar in deze tijden van oorlogen en terrorisme schrik je van die geluiden."

"Het kan toch niet waar zijn dat de Lidl en de Action vuurwerk verkopen wat NU al afgestoken mag worden?"Gerelateerd