Hof stelt DSW in het gelijk over dure behandelingen

01-08-2018 Gezond Redactie

SCHIEDAM - De Huidkliniek Zuid in Rotterdam moet bijna een half miljoen euro aan onterechte declaraties terugbetalen aan zorgverzekeraar DSW. Die uitspraak deden de rechters van het gerechtshof in Den Haag gisteren.

Daarmee heeft DSW een langlopende zaak en stug volhouden tot tevredenheid weten af te ronden. Het hof acht nu bewezen dat de huidkliniek in de Maasstad gefraudeerd heeft met declaraties.

DSW had de zaak aangespannen. Ontharingen werden volgens de verzekeraar opgevoerd als behandelingen van ernstige dermatologische kwalen. Deze laatsten worden door de verzekering betaald. De Rotterdamse rechtbank vond eerder dat de aantijging van DSW dat er 275 valse declaraties waren ingediend, niet bewezen kon worden. Volgens de rechtbank was het aan DSW om per declaratie aan te tonen dat deze niet terecht was. Het gerechtshof draaide dit om: de huidkliniek moest bewijzen dat haar declaraties in orde waren. Die uitspraak deed het hof vorig jaar. Gisteren bleek dat de kliniek er niet in is geslaagd de rechtmatigheid van de gevraagde vergoedingen aan te tonen.

Huidkliniek Zuid moet nu een groot deel van de valse declaraties, die sinds 2007 door DSW werden vergoed, met rente terugbetalen. De kliniek in de Utenhagestraat neemt, aldus een mededeling op de website, momenteel geen afspraken voor dermatologische zorg aan.

DSW maakt sinds enkele jaren veel werk van de bestrijding van verschillende vormen van oneigenlijk gebruik en fraude, waar de gezondheidszorg zeer kwetsbaar voor blijkt.Gerelateerd