Het inspirerende fit20-succes van Silvia

09-03-2017 Gezond Advertorial

Silvia Alblas: "Precies wat ik mezelf gunde".

ROTTERDAM - Het is 26 september 2016 als Silvia Alblas (54) met fit20 begint in Overschie. Toen wist ze niet wat ze nu weet. Dat fit20 haar mede zou helpen om haar status als pre-diabeet achter zich te laten. En meer dan dat: ze omarmde een gezonde levensstijl die ze tot in lengte van jaren zal blijven volhouden. Lees hier haar inspirerende verhaal.

"Ja, ik gun dit mezelf, ik ga hier voor." Silvia Alblas heeft gesproken. Een goedlachse, vriendelijke dame van 54 jaar. Ze komt betrouwbaar over als ze het zegt. Ze is even stil. "Ja", zegt ze, nu iets nadrukkelijker dan net. "Laten we het doen." De kogel is door de kerk: Silvia start met fit20, aan het begin van de herfst.

We weten op dat moment niet wat we vijf maanden later weten. We weten niet dat ze met termen als ‘ervoor gaan’ en ‘laten we het doen’ achttien karaats beloftes uitspreekt. Naar ons, naar zichzelf.

Want… Silvia gaat er voor. En niet zo’n beetje ook. Ze gaat all-in, vanaf het eerste moment. Doseringen gaan omhoog en ze geeft geen krimp. Integendeel, Silvia wordt met de week enthousiaster. Het “branden” van de spieren, het gevoel dat je in 20 minuten een waardevolle prikkel geeft aan je lichaam: Silvia ervaart de waarheid én het plezier ervan. Ze voelt de kracht toenemen, ze voelt dat hurken makkelijker gaat - één van haar doelstellingen - en ze voelt zich fitter worden. "Alsof je fysiek weer jonger wordt, waar ik langzamerhand had geaccepteerd dat ik toch echt een jaartje ouder word en dingen soms iets minder gaan. Het tegendeel blijkt het geval."

In december hoort ze van Voedingstechnoloog Lyanna, met wie fit20 Overschie samenwerkt. Lyanna maakt (onder andere) voedingsplannen op basis van bloedwaarden. Meer maatwerk op het gebied van diëtiek is niet denkbaar. Want bloed is uniek, liegt niet en presenteert de eerlijke, maar soms harde waarheid. Zoals bij Silvia, die pre-diabeet blijkt te zijn. Ze schrikt ervan (‘nee, dat had ik niet verwacht’), maar een slachtofferrol? Nee. Integendeel.

97 Kilo lichaamsgewicht wordt negentig kilo, na zeven weken. Negentig kilo wordt 86.5 kilo, na tien weken. Maandag 27 februari: 82,4 kilo, bijna vijftien kilo gewichtsverlies. Haar spiermassa blijft ondertussen op peil dankzij haar topsportprestaties bij fit20. Silvia gaat er elke week beter uitzien. Dat hoort ze in ondernemerskringen, vrienden- en familiekring. Dat hoort ze bij Lyanna en in de fit20-studio.

Een BMI van 32,9 daalt naar 30,8. Kort erna naar 29,5 en afgelopen maandag 28,1. De status van pre-diabeet is weggepoetst. De hoeveelheid visceraal vet (buikvet) daalt van elf naar negen en zelfs acht. Perfecte, veilige waarden.

Ilona van de Wetering, personal trainster in Overschie, is minstens zo lovend. "De laatste keer vroeg ze of het buikspierapparaat verlaagd was in gewicht. Het tegenovergestelde was waar. Ik doe dit werk nu al een tijdje, maar heb nog niet mogen mee maken dat een dame vraagt om een verhoging op het apparaat dat, laten we zeggen, niet het meest populair is onder vrouwen. Haar progressie is fantastisch. Waardoor dit kan? Haar drive, geen twijfel over mogelijk."

Silvia gaat ondertussen stralend door. Want stralen is wat ze continu doet. "Weet je wat het mooiste is"’, zegt ze. "Ik heb iets omarmd dat ik mijn leven kan volhouden. Ik heb qua voeding geleerd wat goed voor me is. Bij fit20 ook: ik vind het heerlijk om 20 minuten alles van mezelf te eisen. Ik merk wat het me brengt. Ik hoef geen dingen te doen die niet bij me passen. Ik hoef niet drie keer per week de sportschool in, of een zwaar eetregime te volgen. Ik kan dicht bij mezelf blijven."

Een lach breekt door. "Precies wat ik mezelf gunde."

Gun jij het jezelf ook? Reserveer een vrijblijvende proefles via fit 20 Overschie

Gerelateerd