Het glas is overvol

12-05-2020 Gezond Redactie

De heer Van Velzen en zijn dochter; foto: Frankeland


SCHIEDAM - Mocht de leiding van de Frankelandgroep nog hebben gedacht dat het toch een beetje behelpen zou blijven, het bezoek dat bewoners vandaag voor het eerst in bijna twee maanden weer konden ontvangen... dat bleek allerminst zo.

Als eerste waren het vandaag de bewoners van het Liduinapaviljoen van Frankeland dat naar de brasserie van het zorgcentrum werd gebracht om daar hun bezoek te ontvangen. Het kan niet anders dan gezegd: de bezoekers en de bewoners waren laaiend enthousiast. "Ik zei in de voorbereiding dat we op deze manier voor een half vol glas konden zorgen", aldus directeur Ben de Koning. "Maar de reactie van de mensen was: voor ons loopt het glas over!"

In Frankeland waren in totaal acht ontmoetingsplekken ingeruimd. Die volstaan volgens De Koning om alle bewoners een keer in de week bezoek te kunnen garanderen. Wel met een beetje schuren en duwen, want een bezoek beperkt zich tot ruim twintig minuten en wordt door het huis gepland, gang voor afdeling, bouwdeel voor paviljoen. Dat houdt het beslag dat het bezoek legt op het personeel behapbaar.

In Harg-Spaland zijn er vier tafels, in het Jacobs Gasthuis twee. En ze waren allemaal bezet vandaag. Zo werd het een bijzondere Dag van de Zorg.

Correctie: in eerste instantie stond de naam van de heer Kleinheerenbrink vermeld als de bewoner met zijn dochter hierboven op de foto. Die vermelding berustte op een misverstand.Gerelateerd