Het Babyhuis dingt naar Appeltje

13-01-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het Babyhuis is een van de veertig initiatieven die in aanmerking komen voor een Appeltje van Oranje. Het initiatief is momenteel koploper in de stemtiendaagse.

Het Appeltje van Oranje is de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds, bestaand uit een bronzen beeldje van de hand van prinses Beatrix, en een geldbedrag van vijftienduizend euro. Met de prijs wil het fonds succesvolle sociale initatieven 'die mensen betrekken bij de samenleving' ondersteunen, door het geldbedrag en door bekendheid. Met als bonus voor velen de prijsuitreiking op paleis Noordeinde door koningin Máxima. Drie jaar geleden viel Yets Foundation op deze manier in de prijzen.

Stichting Het Babyhuis biedt opvang, behandeling en begeleiding aan (aanstaande) moeders om hen te ondersteunen bij het moederschap. Dat gebeurt in huizen in Schiedam en Dordrecht en sinds kort ook Leiden.

"Soms is de komst van een baby door allerlei complexe psychische problematiek van een moeder geen roze, maar een donkere wolk", zo stellen de mensen achter Het Babyhuis in de presentatie van hun initiatief. "Deze vrouwen hebben tijdelijk rust en extra ondersteuning nodig." Het Babyhuis wil die ondersteuning bieden in een veilig en gezellig huis, waar vrouwen en hun kinderen tijdelijk worden opgevangen. Zoals dat in de Burgemeester Knappertlaan. Daar worden de vrouwen door middel van 'intensieve begeleiding en behandeling' de middelen in handen gegeven om hun leven weer op de rit te krijgen.

De veertig initiatieven bleven over uit de 233 aanmeldingen voor de prijs dit jaar. Nu is het aan het publiek om te stemmen, dat kan nog een week lang. Voorlopig trekt Het Babyhuis van de veertig initiatieven die op de site van het Oranje Fonds worden gepresenteerd, de meeste stemmen. Er komt een volgende ronde, waarin ook een jury een oordeel velt. De trekker van de meeste publieksstemmen komt in ieder geval in die volgende ronde.

Stemmen voor de Appeltjes kan hier.Gerelateerd