Herinner je geliefden in het Stedelijk Museum Schiedam

25-10-2018 Gezond Advertentie

Hang een lint op voor je overleden dierbaren; foto: Stedelijk Museum


SCHIEDAM - Familie gaat ook over afscheid nemen. En daar staat het Stedelijk Museum Schiedam op vrijdagavond 2 november bij stil. Tijdens Allerzielen delen we de verhalen van overleden dierbaren. De avond ligt in het verlengde van de tentoonstelling Familie die nu in het museum is te zien. Tussen half acht en half tien vullen we de uren met mooie herinneringen, muziek en lichtjes die ons hart verwarmen.

Familieherinneringen

Er is kunst en muziek en iets te drinken. Midden op het plein voor het museum ontstaat de ‘piramide van verbinding’ waaraan iedereen een lint met een familieherinnering kan hangen. De linten zijn ter plekke verkrijgbaar. In het museum kunnen bezoekers in nisjes ook hun verhaal kwijt. Aan het einde van de avond vormen we met elkaar een herinnermuur. Want afscheid nemen doe je samen! Juist ook kinderen en jongeren zijn van harte welkom.

Samenwerking

Allerzielen is een samenwerking met Matrice Uitvaartbegeleiding en de stichting Flagen, een initiatief van beeldend kunstenaar Jan van Dorp en projectleider Elma Oosthoek. De avond is gratis toegankelijk. Ook is de tentoonstelling Familie geopend en gratis te bezoeken. We vinden het fijn als u zich aanmeldt via E: info@stedelijkmuseumschiedam.nl. Dan weten we waar we op kunnen rekenen.


Gerelateerd