Handhaven kan met handhavingspunten

23-05-2017 Gezond Redactie

SCHIEDAM - De zogenaamde handhavingspunten die de Bestuurlijke Regiegroep (BRR) van Schiedam, Rotterdam en Lansingerland en de provincie Zuid-Holland wil, zijn ook echt handhavingspunten. Dat stelde wethouder Patricia van Aaken vanavond in de vergadering van de raadscommissie. Met de genoemde 'punten' wordt de geluidsbelasting op een bepaalde plek in de stad gemeten.

De CDA-fractie had bij monde van Ad Hekman gevraagd wat die extra handhavingspunten behelsden. "Wat is dat, wat betekent dat?" Kan er daadwerkelijk iets gehandhaafd worden, zo wilde hij weten.

Volgens de wethouder, ook CDA, 'mogen we handhaven'. "De luchthaven is verplicht om vliegtuigen anders te begeleiden", als uit de metingen op de punten blijkt dat de toegestane geluidsbelasting op een bepaald punt volledig is opgesoupeerd. Dat betekent zo veel als dat de vliegtuigen dan naar de buren worden geleid, aldus Van Aaken. "Als daar nog wel ruimte is om vol te vliegen."

De instelling van extra handhavingspunten is onderdeel van het advies van de BRR aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu, in de opmaat naar een nieuw Luchthavenbesluit.Gerelateerd