Groenoord heeft zijn wijksport- en cultuurvereniging

09-02-2017 Gezond Redactie

Foto's: gemeente Schiedam

SCHIEDAM - De Wijksport- en Cultuurvereniging Groenoord is een feit. Gistermiddag gaf wethouder Sport, Nathalie Gouweleeuw, het startschot voor deze club, die afgelopen zomer werd aangekondigd.

Een Wijksport- en Cultuurvereniging biedt kinderen de mogelijkheid binnen een vertrouwde omgeving en tegen een aantrekkelijk tarief kennis te maken met sport, kunst en cultuur.
Dat biedt de kans te ontdekken waar hun interesses liggen en daar gelijk mee aan de slag te gaan. De Wijksport- en Cultuurvereniging Groenoord biedt bij de start negen activiteiten aan, waaronder handbal, basketbal, streetdance, gitaar spelen en beeldende kunst. De kinderen krijgen begeleiding van gediplomeerde trainers van Schiedamse sport- en cultuuraanbieders.

In de wijken Oost, Zuid, West en Nieuwland draaien al enkele jaren Wijksportverenigingen. Rond de 250 kinderen zijn inmiddels lid van zo'n vereniging en trainen of spelen wekelijks. In Nieuwland zijn vorig jaar ook culturele activiteiten toegevoegd aan het menu. Groenoord volgt nu het voorbeeld, meteen met een Wijksport- én Cultuurvereniging.

Na de feestelijke aftrap door de wethouder, tekende deze namens de gemeente Schiedam een nieuwe overeenkomst voor de verschillende Wijksportverenigingen. Dit convenant verstevigt de band tussen onderwijsinstellingen, sportaanbieders en andere samenwerkingspartners die zich inzetten voor de ontwikkeling van de Schiedamse jongeren, aldus de initiatiefnemers.