Groen Links verspreidt posters tegen vlieglawaai

20-02-2017 Gezond Redactie

SCHIEDAM - In Schiedam-Noord verschijnen posters voor het raam waarmee de bewoners willen aangeven te bedanken voor meer herrie door het Rotterdamse vliegveld.

Groen Links reikte afgelopen zaterdag deze posters uit tijdens het bezoek dat vertegenwoordigers van de Schiedamse raadsfractie brachten aan Schiedam-Noord. De raadsleden en andere vrijwilligers gingen van deur tot deur en hielden naar eigen zeggen gesprekken met 67 bewoners. De uitbreidingsplannen van het vliegveld waren een belangrijk onderwerp van gesprek voor de partij die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

De bewoners van Schiedam-Noord zijn het grotendeels eens, aldus Groen Links: er hoeft niet meer herrie te komen. Ook is er groeiend bewustzijn over de gezondheidsrisico's van (ultra)fijnstof. Over het algemeen zijn de bewoners niet tegen vliegtuigen, maar een veelgehoord geluid is dat de situering van het vliegveld zich niet leent voor een groot aantal (vakantie)vluchten, aldus de fractie.

Het vliegverkeer was niet het enige onderwerp van gesprek tijdens de rondgang. “Het is verhelderend om de vele raadsstukken die we te verstouwen krijgen, te spiegelen aan de visie van inwoners die er daadwerkelijk mee te maken hebben”, stelt fractievoorzitter Jeroen Ooijevaar. “Zo sprak ik een inwoner van de Schiedamseweg die daadwerkelijk te maken heeft met de bebouwing en ontsluiting van Sportpark Kethel. Dan hoor je pas wat voor impact de plannen hebben, hoe redelijk omwonenden daarmee omgaan, maar ook hoe vaak ze afweging van hun belangen missen in de plannen.”Gerelateerd