Categorieën

Service

GGZ Delfland: gerenoveerde kliniek en vernieuwde poli

GGZ Delfland: gerenoveerde kliniek en vernieuwde poli
Gezond

GGZ Delfland: gerenoveerde kliniek en vernieuwde poli

  • Redactie
  • 19-10-2021
  • Gezond
GGZ Delfland: gerenoveerde kliniek en vernieuwde poli

De Stadhouder, polikliniek voor volwassenen en mensen met een verstandelijke beperking, is vernieuwd; foto: GGZ Delfland


SCHIEDAM - In Schiedam heeft GGZ Delfland de Toren, kliniek voor volwassene en ouderen, gerenoveerd. Ook de Stadhouder, polikliniek voor volwassenen en mensen met een verstandelijke beperking, is vernieuwd.

In de kliniek zijn de kamers volledig gerenoveerd en ruimer gemaakt. Alle kamers hebben een eigen badkamer met toilet gekregen. De kamers zijn voorzien van koeling en is er binnen de kliniek veel aandacht besteed aan lichtinval en natuurlijke verlichting. In de woonkamers zijn nieuwe keukens geplaatst en vides zijn dichtgemaakt voor meer leefruimte. In de gecreëerde tuinkamers kunnen cliënten fitnessen. Cliënten kunnen alles op dezelfde verdieping doen: van slapen, eten, sporten tot buiten zitten. Voorheen was dit niet mogelijk.

De kliniek is verduurzaamd. Zo zijn er zonnepanelen geplaatst en is er een groendak gemaakt. Verder is de kliniek voorzien van moderne spreekkamers en een ruime, lichte kantoorruimte boven de nieuwe centrale entree.

In de vernieuwde polikliniek wordt het totale ambulante zorgaanbod voor volwassenen in Schiedam ondergebracht. De aanpassingen in de polikliniek dragen volgens GGD Delfland net als op de kliniek bij aan een moderne, comfortabele, veilige en duurzame werk- en verblijfomgeving. Er zijn onder meer extra vergaderruimtes en flexibele werkplekken gecreëerd met een open en informeel karakter. Ook is er in de polikliniek een nieuwe restauratieve voorziening voor cliënten en medewerkers.