Categorieën

Service

Getuigen gunstige cijfers van kentering?

Getuigen gunstige cijfers van kentering?
Gezond

Getuigen gunstige cijfers van kentering?

  • Redactie
  • 28-11-2020
  • Gezond
Getuigen gunstige cijfers van kentering?

SCHIEDAM – De meldingen van de gevolgen van de Corona-uitbraak in Schiedam lijken zich ten goede te keren, maar dat is al veel vaker gebeurd, zonder dat de kentering doorzette. Vandaag meldt het RIVM 34 nieuwe besmettingen in de stad. Vijf procent van de Schiedammers heeft nu Corona opgelopen.

Gisteren werden er 43 nieuwe infecties geregistreerd. In de afgelopen week zijn 252 Schiedammers besmet met de virusinfectie, tegen 265 gisteren. Een op iedere twintig Schiedammers heeft nu al eens Corona gehad. Eén Schiedammer is de afgelopen 24 uur met Coronaklachten opgenomen in het ziekenhuis

In Nederland is zijn geheel zijn de berichten ook gunstiger dan gisteren: 4499 nieuwe infecties, veel minder dan de 5790 die gisteren werden gemeld en ook een paar minder dan de 4506 van eergisteren.

Er werden 166 mensen opgenomen in het ziekenhuis (gisteren 188); negentien mensen moesten naar de Intensive Care (23 gisteren). Er overleden in de afgelopen 24 uur 59 mensen aan de gevolgen van Corona, tegen 84 mensen gisteren. In totaal zijn nu 9326 mensen in Nederland aan het virus overleden.