Gelukkige winnaar megapompoen Kindertuinseizoen 2019

22-10-2019 Gezond Advertentie

Aryan won deze reuzepompoen van 18,6 kilo. Aryan: “Hier ga ik - met mijn moeder - heel veel soep van maken.”


SCHIEDAM - Als je het over de Kindertuinen hebt, delen Schiedammers al snel hun ervaring met een van twee tuincomplexen bij Kethel en Vijfsluizen. Zelf, hun (buur)kind of kleinkind hebben mogen wroeten in de aarde, zaadjes en bollen groot zien worden, en het allerleukste: hun oogst mee naar huis mogen nemen! Niet zo vreemd, want dit was al weer het 92ste tuinseizoen! Die in oktober al weer feestelijk is afgesloten met bloemstukjes maken en de loting van 4 (mega)pompoenen. Aryan, deelnemer van Kindertuincomplex Kethel, was de gelukkige winnaar van een pompoen van maar liefst 18,6 kilo!

Tuinseizoen 2019

Dit jaar deden er 120 kinderen mee in de leeftijd 8 en 9 jaar (groep 5). Een tuinseizoen dat zich kenmerkte door wisselvallig weer waardoor de plantjes - maar ook het onkruid - goed groeide!

Vooral de courgette deed dit jaar het bijzonder goed, maar ook de ijsbergsla, radijs en tomaten en pompoen, volgens Ruud van Buijtenen, beheerder van kindertuincomplex Kethel. De bonen kwamen wat laat op gang, bij Vijfsluizen was de bonen oost wel beter.

Tuinseizoen 2020

Beide tuincomplexen krijgen nu even rust, maar worden wel klaar gemaakt voor het nieuwe tuinseizoen in 2020 (half april). In februari gaan de vrijwilligers en beheerder de scholen bezoeken om weer nieuwe enthousiastelingen te werven.
Gerelateerd