Geen schot in terugdringen Schiedamse Corona-infecties

21-01-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Er zit nog geen schot in het terugdringen van het aantal Coronabesmettingen in Schiedam. Dat valt te concluderen uit de cijfers van de GGD Rotterdam-Rijnmond over de gang van zaken in de teststraten. Schiedam wijkt daarmee af van andere gemeenten in de directe nabijheid.

Afgelopen week werden precies negenhonderd Schiedammers getest in de Fokkerstraat en eventueel andere locaties waar de GGD Coronatests afneemt. Van hen kwamen er 124 positief uit de test.

Die cijfers zijn bijna een op een te vergelijken met die van de voorgaande week. Toen waren er 909 tests onder Schiedammers, met 123 positief uitslagen. Dat betekent dat het besmettingspercentage zelfs iets steeg, van 13,5 naar 13,8 procent.

Dat is opmerkelijk. In het hele bedieningsgebied van de GGD Rotterdams-Rijnmond, tussen Goeree-Overflakkee en Krimpen aan den IJssel, daalde het percentage mensen dat besmet bleek in een week tijd van 11,9 naar 5,8 procent.

Overigens werd bij flink veel meer Schiedammers dan genoemde 124 afgelopen week een Corona-infectie vastgesteld. Op andere plekken de teststraten en door andere organisaties dan de GGD (denk aan ziekenhuizen en huisartsen) werden nog eens 41 mensen positief getest – en werden deze testuitslagen doorgegeven aan GGD en RIVM.Gerelateerd