Geen nieuws, geen goed nieuws

23-04-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Geen nieuws is meestal goed nieuws - zo wil het spreekwoord, maar met de Coronabesmettingen in Schiedam is dat toch echt niet zo. Geen nieuws, want het beeld verandert niet. Feit: 45 nieuwe infecties.

Dat zijn er twee minder dan het RIVM gisteren meldde, vier minder dan eergisteren, maar weer acht meer dan dinsdag. Zo blijft het totaal aantal Schiedammers dat afgelopen week positief op het virus testte praktisch gelijk; vandaag komt het uit op 317. Omgerekend naar honderdduizend inwoners zijn dat er 399. In Vlaardingen ligt dat cijfer precies even hoog, in Rotterdam ligt het op 418. De ongunstige ontwikkeling in Brielle heeft zich ondertussen uitgebreid naar Hellevoetsluit en Westvoorne; in alle drie de gemeenten, die binnenkort gaan fuseren, ligt het aantal besmettingen op 100.000 inwoners vandaag tussen de 530 en 560.

Er worden geen Schiedamse ziekenhuisopnames gemeld, net zo min als overlijdensgevallen.

De situatie in de rest van het land is niet veel anders. De voorspelde verbeteringen laten zich nog niet zien, of je moet wel een tamelijk roze bril opzetten: 9292 nieuwe positieve tests vandaag geregistreerd. Dat zijn er weliswaar 350 minder dan gisteren, maar toen werd ook het hoogste aantal dit jaar gemeten.

Er werden 237 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen, de afgelopen 24 uur. Dat zijn er 52 minder dan gisteren maar blijft bovengemiddeld veel. 48 Mensen moesten op de IC worden beademd, twaalf meer dan gisteren. In totaal liggen er nu 2613 mensen met Corona in het ziekenhuis, 69 minder dan gisteren.

Veertien mensen overleden aan de gevolgen van hun Corona-infectie. In totaal zijn nu 17.016 mensen in Nederland aan het virus overleden.Gerelateerd