Geen nieuwe slachtoffers door en besmettingen met Corona

04-05-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Voor het eerst in weken komen het RIVM en de gemeente Schiedam met een gelijkluidend aantal Schiedamse slachtoffers van de Corona-uitbraak: vijftien Schiedammers lieten bewezen het leven aan de gevolgen van besmetting met het virus.

Het RIVM kwam gisteren met hetzelfde aantal; burgemeester Cor Lamers noemt in zijn update aan de gemeenteraad van afgelopen zaterdag hetzelfde aantal overledenen.

Ook het totaal aantal geregistreerde besmettingen en ziekenhuisopnames veranderde de afgelopen 24 uur niet. 185 Schiedammers zijn volgens de officiële cijfers besmet, 44 werden of worden ertegen behandeld in het ziekenhuis.

In Vlaardingen en Maassluis veranderde het aantal getroffenen evenmin.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 199 nieuwe gevallen van besmetting met het Coronavirus, waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 40.770. 26 Mensen overleden afgelopen 24 uur aan de gevolgen van het virus. Dat is het laagste aantal sinds 19 maart.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing gewijzigd. Enkele slordige tikfouten zijn gecorrigeerd, net als het aantal genoemde nieuwe besmettingen in Nederland.Gerelateerd