Frankelandgroep: voldoende beschermingsmiddelen

19-04-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – De Frankelandgroep beschikt sinds enkele dagen over voldoende beschermingsmiddelen om zijn personeel te beschermen tegen Coronabesmetting.

Dat stelt directeur Ben de Koning, gevraagd naar de beschikbaarheid van deze mondkapjes, handschoenen en schorten in zijn instellingen.

Dit naar aanleiding van het schrijven van Mari Dingenouts aan burgemeester Lamers; (zie dit artikel) de Schiedammer maakt zich zorgen over het tekort aan beschermingsmiddelen. In de regionale en landelijke media en ook in de sociale media duiken de afgelopen dagen allerlei verhalen op van een nijpend tekort aan beschermingsmiddelen, dusdanig dat personeel van verpleeg- en verzorgingshuizen onbeschermd zijn werk doet.

“Sinds afgelopen dinsdag hebben we voldoende beschermende middelen om structureel met mondkapjes te werken”, aldus De Koning. “Dat is meer dan de landelijke richtlijnen voorschrijven, maar wij vinden het nodig.” De landelijke richtlijnen schrijven mondkapjes alleen in bepaalde situaties voor. “Wat nodig is volgens die richtlijnen vinden wij te weinig”, liet De Koning zijn personeel al weten. “En omdat het gelukt is om extra beschermingsmiddelen in te slaan, zijn we met ingang van 15 april gestart met het structureel gebruiken van mondkapjes.”

Dat moet besmettingen binnen de werkomgeving vermijden, aldus De Koning. “De effecten daarvan zullen in het gunstigste geval pas over enkele weken zichtbaar worden!” Hij wijst erop dat de medewerkers uiteraard ook zelf ‘zowel thuis als in jullie werkomgeving’ de algemene leefregels (blijven) respecteren: afstand houden, geen omhelzingen of handen schudden, in je elleboog hoesten of niezen, papieren zakdoekjes gebruiken en vaak handen wassen!”

Omdat sinds afgelopen dinsdag ook de testmogelijkheden voor het personeel zijn verruimd, is de situatie volgens De Koning drastisch verbeterd. “In combinatie met testen (meer dan honderd in de afgelopen dagen) biedt het veel meer mogelijkheden om het virus te bestrijden.”

Gerelateerd