Categorieën

Service

Frankelandgroep op één na cliëntvriendelijkste

Frankelandgroep op één na cliëntvriendelijkste
Wonen

Frankelandgroep op één na cliëntvriendelijkste

  • Redactie
  • 14-12-2016
  • Wonen
Frankelandgroep op één na cliëntvriendelijkste

Bewoners van Frankeland genoten afgelopen maandag van de presentatie van een boek over Schiedam; foto Wendy van Dongen

SCHIEDAM - De Frankelandgroep is uitgeroepen tot het op één na`beste verpleeg-/verzorgingshuis waar het gaat om cliëntvriendelijkheid.

De Schiedamse zorggroep vernam de feestelijke kwalificatie gisteravond tijdens het gala ter gelegenheid van het eerste lustrum van ZorgkaartNederland in Central Studios in Utrecht. Zes verpleeg- en verzorgingshuizend dongen daar mee voor de titel. Een vakjury onder leiding van Dianda Veldman, directeur van de Patiëntenfederatie Nederland, heeft de inzendingen van de zes beoordeeld. Warm Thuis in Alkmaar werd als allerbeste aangemerkt. Ook ziekenhuizen, klinieken en individuele zorgverleners werden beoordeeld en ontvingen in andere categorieën een waardering.

De verkiezing van het meest cliëntvriendelijke verpleeg-/verzorgingshuis en de andere zorgverleners, is een initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland, verantwoordelijk voor de Zorgkaart Nederland. De Frankelandgroep werd pas vorige maand toegevoegd als genomineerde: het voldeed namelijk aan de basisvoorwaarden om kans te maken op de prijs. In eerste instantie was Frankeland niet genomineerd omdat het - abusievelijk - op de 'lijst van honderdvijftig' van staatssecretaris Van Rijn stond. Op de lijst de namen van de instellingen die door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) als 'slecht presterend' werden gekwalificeerd. Deze vermelding bleek te berusten op een misverstand.