Frankeland weer open; vaccineren komt op stoom

26-02-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Zorgcentrum Frankeland is weer open voor bezoek. Woensdagmiddag ging als laatste afdeling 3 weer open, na een golf aan Coronabesmettingen en overlijdens in de weken daarvoor.

Ondertussen gaat het vaccineren van bewoners en medewerkers door. Dinsdag en woensdag kregen de verpleeghuisbewoners van Frankeland, Spaland en Schiewaegh hun tweede prik. "Het merendeel van onze verpleeghuisbewoners is hiermee gevaccineerd." Een 'inhaalronde'- onder meer met bewoners die eerder besmet waren - zal waarschijnlijk eind maart plaatsvinden.

Komende week worden de bewoners die nog een eigen huisarts hebben - te typeren als verzorgingshuisbewoners en 'huurders met zorg' - ingeënt in een gecoördineerde campagne. Dat gebeurt in de complexen Liduinahof, Harg-Spaland, Jacobs Gasthuis en Vaartland en - voor de huurders met zorg - in de Liduinahof, Drie Lanen, Vaartland en Matlinge. Mobiele prikteams vanuit de huisartsenpraktijken zullen daar de prikken zetten.

Het programma vooralsnog:
- maandag 1 maart: Vaartland
- dinsdag 2 maart: Liduinahof
- donderdag 4 maart in de ochtend: Jacobs Gasthuis / Drie Lanen
- donderdag 4 maart in de middag: Harg-Spaland en Matlinge.

De Frankelandgroep kent ook nog huurders met zorg in de (aanleun)wooncomplexen Havenbogen, Groenzicht, Meerzicht, Menuet en Suite; zij krijgen een oproep van de eigen huisarts of het RIVM om gevaccineerd te worden. "Wij hebben geen mogelijkheden voor deze huurders om vaccinaties 'aan huis' te organiseren", aldus Frankeland.

Zie ook dit artikel.Gerelateerd