Frankeland breidt uit

08-03-2019 Gezond Redactie

Het aangekochte pand op Liduinastraat 15, op de Hoek met de Warande; op de kleine foto Pepita Breugem en Ben de Koning met de trofee van Beste Werkgever


SCHIEDAM – Frankeland breidt uit naar de overkant van de Liduinastraat. Het zorgcentrum kocht het winkellpand, waarin tot voor kort gehoorspecialist Schoonenberg was gevestigd, met bovenwoning.

Die uitbreiding is volgens directeur Ben de Koning nodig om extra kantoorruimte te creëren. Die is gewenst om werkplek te bieden aan nieuw personeel. De Koning verwacht dat de personeelsformatie van de Frankelandgroep dit jaar met tenminste honderd werknemers zal groeien. Daaronder ook kantoorpersoneel, dat in de nieuwe uitbreiding aan het werk zal gaan.

"In plaats van vijf of zes verzorgings- of verpleeghuisplaatsen om te bouwen tot kantoren, hebben we gekozen voor aankoop van die twee panden buiten het gebouw", aldus De Koning. "Zo blijft het aantal verzorgings- en verpleegplaatsen, waarvoor een wachtlijst is die momenteel 171 personen telt, in stand."

De twee aangekochte panden worden in de loop van dit jaar 'volledig gestript' en omgebouwd tot kantoren en (les)ruimten voor de maatschappelijke dienst, de afdeling ICT en een deel van de eigen trainings- en opleidingsfunctionarissen." Aankoop en verbouwing kosten volgens De Koning zo'n acht ton.

De Frankelandgroep heeft vijf locaties, te weten Frankeland, Jacobs Gasthuis, Schiewaegh en Spaland in Schiedam en Vaartland in Vlaardingen. Ook Thuiszorg Ouderen Frankelandgroep met meer dan dertienhonderd klanten behoort tot de groep. "Die telt momenteel zo’n tweeduizend medewerkers, waarvan 570 vrijwilligers." Dat bestand groeit volgens de directeur snel. "In het beleidsplan hebben we het zo omschreven: 'We willen in 2019 graag honderd kerstpakketten meer moeten kopen dan in 2018’."

Naast uitbreiding van kantoorruimten is de Frankelandgroep op zoek naar mogelijkheden/locaties om extra verzorgings- of verpleeghuisplaatsen te realiseren, aldus De Koning.

Gisteravond werd bekend dat de Frankelandgroep winnaar is geworden van de titel 'Beste Werkgever van Nederland 2018-2019'. De Koning was bij de bekendmaking van de winnaar. "We wisten al dat we Beste Werkgever in de categorie van de verzorgings- en verpleeghuizen en de thuiszorg waren. Maar in Amsterdam bleek dus dat we de hoogste score van alle branchewinnaars hadden. Ik ben blij en trots."Gerelateerd