Categorieën

Service

Franciscus stelt planbare operaties uit

Franciscus stelt planbare operaties uit
Gezond

Franciscus stelt planbare operaties uit

  • Redactie
  • 11-03-2020
  • Gezond
Franciscus stelt planbare operaties uit

SCHIEDAM - Het Franciscus Gasthuis & Vlietland gaat planbare operaties uitstellen. Het ziekenhuis neemt die maatregel om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

De maatregel gaat maandag in. "Dit besluit is noodzakelijk, omdat er weinig voorraad is van een aantal medische materialen, zoals maskers en gazen, die nodig zijn voor de continuïteit van de acute zorg", zo meldt het ziekenhuis. "Patiënten waarvan de operatie niet door kan gaan, worden zo spoedig mogelijk persoonlijk geïnformeerd. Wanneer de operatie weer mogelijk is, wordt een nieuwe afspraak gepland."

In het Vlietland gaat vrijdag voor bezoekers een maatregel in, ook bedoeld om een mogelijke besmetting te beperken: er wordt niet meer dan één bezoeker per patiënt per bezoekperiode toegelaten.

Het ziekenhuis meldt ook dat het een Coronapatiënt in huis heeft. Het zegt niet of dat in het Vlietland of het Gasthuis in Rottedam is. "De patiënt is opgenomen in isolatie en we volgen de protocollen zoals afgesproken. De betrokken afdeling en medewerkers zijn vanzelfsprekend op de hoogte. Er wordt geen verdere informatie verstrekt over de betrokken patiënt in verband met privacy."

Gisteren maakte het Franciscus bekend dat geplande voorlichtingsbijeenkomsten tot en met eind april worden uitgesteld.