Franciscus sluit drie cohortafdelingen voor Coronapatiënten

01-06-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft drie van de zes Coronacohorten gesloten. Dat laat een woordvoerster van het ziekenhuis weten.

Op het hoogtepunt van de crisis, zo’n zeven weken geleden, telde de twee ziekenhuizen zes cohorten, waar zowel verpleegzorg als Intensive Care(-zorg) werd geboden. Toen lagen er 68 patiënten met Corona in het Vlietland en het Gasthuis.

Afgelopen vrijdag waren dat 28 pati”enten, aldus de woordvoerster. Reden om enkele cohorten te staken en vrij te geven aan andere medische disciplines. “Er zijn ook nog in totaal zestien isolatieplekken waar indien nodig Coronapati”enten kunnen worden verpleegd.”

Elders in het land melden steeds meer ziekenhuizen dat zij veel minder mensen met Corona in huis hebben en daardoor de zorg aan deze groep kunnen afschalen. Op cohorten worden slechts Coronapatiënten verpleegd, waardoor beschermd werken daar de norm is. Dat scheelt voor de verplegers en artsen veelvuldig aan- en uitkleden of aan- en opdoen van beschermingsmiddelen.

Vandaag werden in Schiedam toch weer elf nieuwe besmettingen met het virus gemeld door de RIVM.Gerelateerd