Franciscus bundelt zorg aan mensen met kanker in nieuw centrum

24-01-2020 Gezond Redactie

De afdeling Dagbehandeling


SCHIEDAM – Het Franciscus Oncologiecentrum en de Franciscus Borstkliniek zijn open. Vanmiddag werd de nieuwe trots van het ziekenhuis gepresenteerd aan medewerkers en betrokkenen en de buitenwereld. Aanstaande maandag worden de eerste patiënten verwacht.

Veel nieuwsgierige mensen dus vanmiddag, en veel blije gezichten. Trots, zoals ziekenhuisbestuurder Marjolein Tasche stelde, op wat er in drieënhalf jaar is neergezet: een geïntegreerde afdeling waar patiënten die getroffen zijn door de ziekte kanker worden behandeld. Het was een logistiek megaproces geweest, met verplaatsingen van afdelingen en ook het overbrengen van activiteiten en mensen vanuit het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Maar het resultaat mag er volgens velen vanmiddag zijn.

Ambitie werd er ook uitgesproken: we willen de beste oncologische kliniek van Nederland worden. En we zijn al een eind.

Op het eerste oog is er ook voor een leek al veel bereikt. De aanblik is een harmonisch geheel, met veel zachte kleuren – en naar bleek ook de modernste apparatuur. Nu is het aan de mensen van het Oncologiecentrum en de Borstkliniek om vanaf maandag snelle, duidelijke en persoonlijke zorg te gaan verlenen.

Bekijk de foto'sGerelateerd