Franciscus: 'Situatie op de IC blijft nijpend'

09-11-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De situatie op de IC blijft nijpend, meldt het Franciscus Gasthuiss & Vlietland.

In de kliniek zijn er op dit moment 26 bewezen coronapatiënten in Gasthuis en acht bewezen coronapatiënten in Vlietland. Er waren vanochtend vier bewezen Coronapatiënten op de IC Gasthuis. "We blijven patiënten aanmelden bij het Regionale- en Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (RCPS / LCPS) voor uitplaatsing in de regio dan wel landelijk," meldt het ziekenhuis. Om deze reden is het helikopter platform op locatie Gasthuis ook weer in orde gemaakt op parkeerterrein P2.

Op dit moment wordt er hard gewerkt om een extra Corona unit van tien bedden in orde te maken op de verpleegafdeling Cardio/Long op locatie Vlietland. In de loop van de week wordt deze in gebruik genomen en vanaf dat moment wordt opgeschaald naar 42 Coronabedden in de kliniek. Dit is volgens het regionale opschaalplan.

Om onverwachte besmettingen in de kliniek te voorkomen, start het ziekenhuis weer met preventief testen van patiënten bij klinische opname. Vanaf woensdag 10 november worden de patiënten gebeld, die ingepland zijn voor een operatie of opname op vrijdag. Patiënten kunnen dan de volgende ochtend een antigeen test ondergaan. Bij een positieve testuitslag volgt overleg met de medisch specialist en is er contact met de patiënt. 

Acute patiënten, die binnenkomen via de SEH of het observatorium en die opgenomen moeten worden in de kliniek (voor langer dan 24 uur), worden ook direct getest. Vanaf vrijdag zijn alle patiënten, waarvan het ziekenhuis verwacht dat zij langer dan 24 uur opgenomen worden, weer getest.Gerelateerd