Categorieën

Service

Flats Groenoord strijden om meeste plastic afval

Flats Groenoord strijden om meeste plastic afval
Nieuws

Flats Groenoord strijden om meeste plastic afval

  • Redactie
  • 07-11-2015
  • Nieuws
Flats Groenoord strijden om meeste plastic afval

Foto's: Afval the Game


SCHIEDAM - Wijkbewoners van Groenoord gaan met elkaar de strijd aan: wie kan zo veel mogelijk plastic huishoudelijk afval inzamelen? In Afval the Game Xtra worden jong en oud bewust gemaakt van de noodzaak afval gescheiden af te voeren.

Tijdens een wijkfeest werd Afval the Game Xtra deze week gestart. Daarbij werden door enkele tientallen kinderen en volwassenen de eerste spelletjes om afval bij elkaar te brengen en af te voeren al gespeeld. Ook werd informatie uitgewisseld over gescheiden inzamelen.

Afval the Game Xtra duurt twee jaar. Bewoners van vijf flats in Groenoord zijn er nu mee begonnen; de hoop is dat uiteindelijk alle flats in de wijk deelnemen. Per flatgebouw zamelen zij afval in, hoeveel, dat wordt bijgehouden. Tijdens het project worden tips en resultaten gedeeld via (sociale) media. Flat-ambassadeurs stimuleren de deelnemers waar mogelijk. In de strijd kunnen de wijkbewoners punten verdienen die goed zijn voor prijzen, voor zichzelf, de galerij of de flat. Alle deelnemers van de wedstrijd sparen bovendien samen voor de inrichting van een nieuw wijkplein bij basisschool Loep Schiedam.

Voor de Schiedamse afvalinzamelaar Irado is het project belangrijk om mensen te laten ervaren dat afval gescheiden inzamelen ook op een flat mogelijk is. Nu nog hebben flatbewoners in Schiedam grofweg honderd kilo restafval per huishouden per jaar meer dan bewoners van laagbouw. In Groenoord zijn extra ondergrondse containers voor plastic verpakkingsafval en drankenkartons geplaatst.