Felicitaties voor een jarige

14-09-2016 Gezond Redactie

ROTTERDAM - De Bewoners tegen Vliegtuigoverlast (BTV) adviseren de jarige Rotterdamse luchthaven van levensstijl te veranderen. Het vliegveld werd zestig jaar geleden geopend. Dat wordt op 1 oktober gevierd.

"Het is immers evident dat de levensstijl van deze zestigjarige dringend aanpassing behoeft", zo stelt BTV. "Een zestigjarige heeft veel slaap nodig." De BTV adviseert daarom niet meer elke dag om vijf voor zeven uit de startblokken te gaan. "Sta, zeker in de weekenden, een paar uur later op. En niet meer elke dag tot een uur 's nachts in touw blijven", is een andere advies van de 'in de kracht van zijn leven staande, 31-jarige vereniging BTV. "Begin om elf uur 's avonds aan je nachtrust." En een tip van de bezorgde BTV: "En natuurlijk zeker niet meer duizend keer per jaar 's nachts de hort op, maar strikte nachtrust."

Verder is het goed voor een zestigjarige om niet meer te denken aan groei, maar aan afslanken. "Dus minder vliegbewegingen absorberen!", aldus de omwonenden van het vliegveld. Zij zeggen daarbij deze adviezen over de levensstijl van de luchthaven ook over de brengen aan politici, die voor de opgave staan de toekomst van het vliegveld te bepalen. "De BTV geeft zijn diagnoses en adviezen graag mee. Deze laatste zijn welgemeend en het beste voor Rotterdam The Hague Airport en zijn omgeving."Gerelateerd