Categorieën

Service

Elsevier enthousiast over Vlietland

Elsevier enthousiast over Vlietland
Gezond

Elsevier enthousiast over Vlietland

  • Redactie
  • 17-11-2016
  • Gezond
Elsevier enthousiast over Vlietland
SCHIEDAM - Franciscus Vlietland komt goed uit het jaarlijkse onderzoek van weekblad Elsevier naar de kwaliteit van de zorg in ziekenhuizen.

Het Franciscus Vlietland behoort tot de 'kopgroep' van ziekenhuizen, aldus Elsevier. Het hoort bij de vier ziekenhuizen die direct onder de vijf allerbest presenterende hospitaals van het land presteren.

Elsevier zet gegevens op een rij die de ziekenhuizen en medisch specialisten zelf hebben afgesproken met de Inspectie en het Kwaliteitsinstituut, en die verplicht openbaar zijn. Het weekblad analyseert samen met onderzoeksbureau SiRM beoordelingen op 799 indicatoren. Het eindoordeel rust op twee pijlers, de patiëntgerichtheid en medische zorg. Franciscus Vlietland haalt op beide criteria vier bolletjes, het maximum dat wordt vergeven.

De patiëntgerichtheid is bepaald aan de hand van ‘dienstverlening’ en wachttijden. Bij de tweede pijler, de medische zorg, draait het om veiligheid voor de patiënt, of een ziekenhuis alles doet om risico’s en fouten te vermijden. Het Schiedamse ziekenhuis scoort op medische zorg vier bolletjes, het maximum dat wordt vergeven. In 2015 waren dat er nog maar twee. Voor 'veiligheid' komt het Vlietland uit op vier bolletjes, voor 'effectiviteit' op drie. Samen maakt dat vier punten. Op het criterium patiëntgerichtheid komt Elsevier tot drie punten, hetzelfde oordeel als vorig jaar. Dat leidt tot een eindoordeel van vier bollen.