Elf Coronapatiënten in twee ziekenhuizen Franciscus

11-08-2020 Gezond Redactie/Vlaardingen24


SCHIEDAM - Op dit moment zijn er elf bewezen Corona patiënten in Franciscus Gasthuis & Vlietland, waarvan één Coronapatiënt op de IC verpleegd wordt. Dit meldt het ziekenhuis. Daarbij wordt niet gespecificeerd wie er in Schiedam en wie in Rotterdam ligt. Het aantal patiënten in Rotterdam is in de regel hoger.

Behalve de elf bewezen patiënten zijn er nog elf waarop de verdenking Corona rust. Wachtend op de uitslag van de test worden deze patiënten in isolatie verpleegd, aldus het ziekenhuis. 

Verder laat het weten dat er geen verdere besmettingen onder het personeel zijn geconstateerd na de positieve Coronatest van twee medewerkers van de Spoedeisende Hulp in het Franciscus Gasthuis vorige week.

Het ziekenhuis heeft verder ook maatregelen genomen ten aanzien van bezoek aan het ziekenhuis. Die houden onder meer in dat ieder bij de hoofdingang gescreend wordt op gezondheidsklachten die lijken op Coronaklachten. "Voor patiënten, die deze klachten hebben, vinden we het nog steeds belangrijk dat hij zorg krijgt. Deze patiënten krijgen van ons een mondmasker op en gaan daarmee naar hun afspraak. Zij blijven dit mondmasker dragen totdat zij het ziekenhuis weer verlaten via de hoofduitgang", zo stelt het Franciscus.

Verder zijn poliklinieken anders ingericht om beter anderhalve meter afstand te kunnen houden; balies zijn voorzien van spatschermen. Patiënten wordt gevraagd om maximaal vijf minuten voor de afspraak naar het ziekenhuis te komen. Een begeleider mag alleen met een patiënt mee het ziekenhuis in als dit medisch noodzakelijk is bij kinderen, kwetsbare ouderen of ernstig zieke patiënten. rrGerelateerd