Eerste daklozen in sporthal Groenoord

04-05-2020 Gezond Redactie

Sporthal Groenoord met slaapplekken; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Vannacht slapen er voor het eerst daklozen in sporthal Groenoord. 

Sinds vorige week was de hal gereed voor de opvang van dak- en thuislozen, maar tot dusver werd er nog geen gebruik gemaakt van de nieuw ingerichte faciliteit. 

Dat is vannacht naar verwachting anders: de capaciteit van de twee onderkomens die in Vlaardingen zijn ingericht voor de opvang van dak- en thuislozen, De Elementen met 25 plaatsen, en de sporthal in de Westwijk met vijftien plekken, zijn goeddeeld vol. Reden om uit te wijken naar Schiedam. Daar zullen volgens planning vannacht enkele mensen de nacht doorbrengen.

Vlaardingen is onder de Waterwegsteden zogenaamde 'regiegemeente' voor de opvang van dak- en thuislozen en verantwoordelijk voor de gang van zaken. In principe gaat de gemeente Vlaardingen ook over de opvang in sporthal Groenoord. Vanwege de noodzaak meer afstand tot elkaar te houden, is de capaciteit in De Elementen op bedrijventerrein Groot Vettenoord teruggebracht tot 25 slaapplekken. Op verzoek van de Veiligheidsregio heeft Schiedam - nadat eerder al de extra capaciteit in de Westwijk werd gerealiseerd - ook voor opvangruimte gezorgd. Anders dan waar eerder sprake van was, worden er in sporthal Groenoord geen daklozen uit Rotterdam opgevangen.Gerelateerd