Echte gezondheidsproblemen in Frankeland

27-01-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - De Coronabesmettingen in Frankeland zorgen de afgelopen dagen voor serieuze gezondheidsproblemen. Tenminste drie mensen konden deze complicaties van het virus niet de baas en zijn overleden.

De problemen concentreren zich op afdeling 1 van Frankeland. Daar zijn inmiddels 21 bewoners positief getest op het virus. Frankeland meldde gisteren het overlijden van twee bewoners; afgelopen nacht overleed daar ook Lenie Paauwe, de oudste inwoner van Schiedam.

De afdeling is afgesloten voor bezoek, al wordt daarbij uitzondering gemaakt voor familieleden van mensen in waarschijnlijk hun laatste levensmomenten.

Frankeland meldt zelf: "Het gaat wisselend met de gezondheidssituatie van de positief geteste bewoners; van lichte klachten tot ernstiger klachten/ziek zijjn." En dus overlijden. Ook vijf medewerkers van de afdeling zijn bewezen besmet met het virus.

Afgelopen zondag werd ook afdeling 2 van Frankeland afgesloten, nadat een bewoner positief was getest. Aanstaande vrijdag worden alle medewerkers van deze zorgafdeling  uit voorzorg getest. "Daarnaast volgen we nauwlettend de gezondheidssituatie van de bewoners. Afhankelijk van de testuitslagen wordt besloten of en wanneer afdeling 2 weer kan worden opengesteld."Gerelateerd