Duurzaamheidsfestival in kader van Nederland Leest

11-11-2019 Gezond Advertentie


SCHIEDAM - In november lezen alle bezoekers van de bibliotheek weer samen één boek. Dit jaar lezen we het boek ‘Winterbloei’, een bloemlezing met verhalen van Jan Wolkers met het thema duurzaamheid. Het is gratis te verkrijgen in de vestigingen van de Bibliotheek Schiedam, zolang de voorraad strekt.

Zaterdag aanstaande zal er in de Korenbeurs een duurzaamheidsfestival plaatsvinden. Diverse ‘duurzame’ partijen presenteren zich, waaronder Energiek Schiedam, het Voedselbos, gemeente Schiedam en het NME. Er zullen workshops plaatsvinden. Bedenk en werk samen met Esther Pieterse uw idee uit voor het duurzame huis van de toekomst. Leer van Carmen Posno hoe u thuis gemakkelijk kiemgroenten kunt kweken. Lets Ruilwinkel is aanwezig met een rek kleding die u kunt ruilen met kleding die u zelf niet meer draagt. Uit onze eigen collectie hebben we honderden materialen geselecteerd die u voor een prikkie kunt kopen: Romans, informatieve boeken, films, strips en games. Koopt u liever een nieuw boek, dat kan bij de stand van Post Sciptum.

Op de eerste verdieping is een duotentoonstelling te zien van Inge Hoefnagel en Yvon Koopman waarin de veranderende natuur centraal staat.

Het festival is gratis toegankelijk en start om twaalf uur in de Bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145 in Schiedam.


Gerelateerd