Drukte verwacht in Groenoordhal

20-05-2021 Gezond Redactie

Rij op de eerste dag dat er in de Groenoordhal werd geprikt; foto: Jan Schrijver


MAASSLUIS - Het kon morgen wel eens druk worden in de prikpost in de Groenoordhal. De GGD Rotterdam-Rijnmond wil morgen de mensen die een afspraak hadden om in Maassluis ingeënt te worden, in Schiedam hun vaccinatie toedienen.

De GGD sluit morgen de prikpost in Maassluis uit voorzorg, vanwege het verwachte slechte weer. Het KNMI geeft voor vrijdag code Geel af. Er wordt gerekend op zware windstoten en onweer.  De GGD verwacht moeilijkheden in de combinatie 'tent' en 'slecht weer'.

Iedereen die voor morgen ingepland stond voor een inenting in Maassluis heeft vanmorgen een sms-je ontvangen met bericht over het sluiten van de tent. Daarbij een  doorverwijzing naar de Groenoordhal. Daar is normaliter plek voor zes- tot zevenhonderd prikafspraken per dag. Die capaciteit wordt tijdelijk opgevoerd, aldus de GGD. "Het kan daardoor voorkomen dat de te vaccineren mensen iets langer moeten wachten dan gebruikelijk. Er worden extra verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden."

Ook de vaccinatieposten bij het SS Rotterdam op Katendrecht gaat morgen dicht. De testlocatie in Zuidland blijft tot en met maandag dicht, aldus de GGD.Gerelateerd