Drie Schiedammers met Corona naar het ziekenhuis

07-12-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Drie Schiedammers worden vandaag gemeld als opgenomen in het ziekenhuis voor behandeling van hun klachten als gevolg van Corona.

Dat laat het RIVM weten. Het instituut meldt ook 37 nieuwe Coronabesmettingen in Schiedam. Dat zijn er aanzienlijk minder dan gisteren - toen het er zestig waren - en meer dan de dagen ervoor, toen er 21 en 22 nieuwe besmettingen per dag werden gemeld. De GGD Rotterdam-Rijnmond had moeite met het verwerken van de uitslagen van de testlocaties in Schiedam en Rotterdam-Zuid; dat zorgde ongetwijfeld voor de sterk wisselende cijfers.

De algehele teneur lijkt de verkeerde kant op te gaan. In heel Nederland meldt het RIVM zojuist 7134 nieuwe besmettingen. Waarmee de opgaande lijn sterk wordt voortgezet. Gisteren werden er 6814 positief (dus besmet) afgelegde Coronatests gemeld, de dagen ervoor 6577, 5935, 5641 en 4992.

Het aantal mensen dat de afgelopen dag in het ziekenhuis werd opgenomen als gevolg van complicaties van de Corona-infectie is honderdvijftig, iets minder dan de honderdzestig van gisteren. Er moesten iets meer mensen naar de IC (24 om 21). Het aantal overledenen als gevolg van het virus bleef beperkt tot niet meer dan negentien, minder dan de 25 van gisteren en veel minder dan de 58 van eergisteren. Ook hier gelden mogelijk ook verschillen vanwege de haperende verwerking van cijfers in het weekend.Gerelateerd