Drie Schiedammers extra besmet; meer ziekenhuisopnames in provincie

28-03-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het aantal Schiedammers besmet met het Coronavirus - geconstateerd en geregistreerd (!) - loopt op naar 22.  Dat blijkt uit de nieuwste gegevens van het RIVM.

In de afgelopen uur overleden in Nederland 93 mensen. Hoeveel Schiedammers of mensen in Schiedam is niet bekendgemaakt. Gisteren stond de teller in Schiedam met vastgestelde Coronabesmettingen op negentien.

Het RIVM klinkt licht optimistisch als het stelt:  "Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive Careopnames neemt ook vandaag iets minder snel toe. Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan Covid-19 is lager dan gisteren."

In totaal zijn in Nederland nu 9762 mensen 'positief' getest op Corona, 1159 meer dan gisteren. In het ziekenhuis liggen of hebben gelegen 2954; dat zijn 454 mensen meer dan gisteren. Sinds het uitbreken van de crisis zijn 639 Nederlanders bezweken aan (de gevolgen van) de virusinfectie.

Het rijksinstituut meldt vandaag ook: "In de provincie Zuid-Holland stijgt het aantal ziekenhuisopnames van positief geteste patiënten sneller dan in andere provincies."Gerelateerd